Wednesday, October 19, 2011

Sudah pandai (sket sket)

Just nak update on Mia's activity recently.
I just bought her Chunky Paint Pens last week,
And she love it very very much.


Ini lah rupanya..the coloring sets


There are 4 colors inside the box.


Boleh color as normal color..or stamp stamp utk buat circle shape.


Sukaa..sebab the color tak menitis2 mengotorkan rumah. 


See..Result #1
Rumah tu Mommy yang sketch..Mia just colorkan saja.


Result #2
Very very nice kan..boleh stamp2 jadi circle2 comel ni.


Oh ye..Mia kan dah joint the new school at Smart Chaliph since lepas raya haritu.
Almost dah 3 month dah kan..
So far, yang saya nampak lah achievement dia kat new school ni..
She can color very well already compare to before.
And she is just 2 years and 5 month now..
Dulu dia color main hentam je..
Comot sana sini..keluar line sesuka hati..
Mean dia main hentam je la..

But now..siap sedih bila the color keluar dari line

"Come out liltle bit mommy..not pretty already"
Then i will tell her
"Come our liltle bit, its ok..still pretty..dont worry"

Kat bawah ni antara hasil2 kerja tangan Mia 
Ohh..im so proud already.


Dia dah boleh color on each triangle.



See...baloon pula.
Ni tak siap lagi, but you can see lah dia dah boleh color properly on shape


Yang ni pula contoh untuk gambar yang kecil.
Size bunga kat atas ni adalah besar duit 10cent.
Takdelah scrabbing tak tentu hala macam dulu.Tah mana gambar, Tah mana color.

Ok lah itu je nak cerita.
Malam ni Mia tidur awal, so boleh upload gambar.



2 comments:

  1. u beli kat mana eh Chunky Paint Pens tu? menarik lah..

    ReplyDelete