Tuesday, March 1, 2016

Educational Toys


*This is sticky post..




If you guys are interested to purchase any of the toys.


Do email me at ysalli@yahoo.com





Add us in the Facebook for more educational Toys.



Monday, July 21, 2014

Umar Dani Turn 2 Final part

 
Ko hado..befday bulan 2, tapi update bulan 7..hahah
5month tak buka blog. phewwww..
nak tulis macam2..tapi kemalasan tahap dewa.
Dok update instagram macam2 sbb cepat dan mudah.
Blog ni cam leceh sebab kena upload gambar, kena tulis karangan lagi.
Endup blog ni jadi tempat simpan gambar je.
In case suatu hari nanti hard disk rosak whateva.
 
Ok meh cerita Official birthday si jantung hati saya umar dani tu.
Kami buat di KFC Shah Alam Extreme park.
Jauh dari bangi tapi di sebabkan friend and family ramai dok areatu..
so shah alam pun boleh lah.
 
Pagi pagi at 9am uwan atok dah sampai from kampong.
Party start at 11am.
we all gerak sama2satu kereta ke shah alam.



 
Yang diraikan..sebab taknak kakak sentap lagi.
So party ni mommy suka2 buat utk celebrate both of them.
Adik sbb dah 2 tahun.
Kakak sbb dah weaned her milk bottle.



 
Uwan andAtok yang sporting and best amat amat
 
 
Mia and Qaira
 

 
Good job kakak!
 


Satu satunya rakan sebaya adik hari tu Myra
 

 
Mula melasak..
 

Mia and Hani
 

 
 Kesayangans kakak Pisya
 

 
Super heroes team ..
Sebenarnya KFC yang bagi sendiri team ni..
 
 
Candy buffet from Amiey
 
 
Sawan wak doyok
 

 
Mia and Malikha
 





 
Cake yang bulat tu foc from KFC
 



 Games pun ada..pandai diorang organize
Tak adil sangat sbb most of the game adik menang.
hahaha
haruslah..befday boy kan
 
 
His-turning-two-3rd cakes
 






 
Kesian tengok chicky yang serba kedaifan ni..
kepala senget..
mata dah pecah..
huhuuh..
 
 
Mia and Mia
 
Not bad jugalah buat kat KFC. First time actually we all organize party di KFC
Goodie bag semua provided.
Games organizer pun ada
Good food of kos..sape xsuka makan ayam goring.
Tempat pun ok..
 
Happy 2nd birthday adek manis.
Moga makin manis..tambah manis


Sunday, April 13, 2014

Weaning

 
Kakak Mia dah selamat weaning from milk bottle since last 2 month.
4years 9 month old dah minum dutch lady fresh milk je.
3-4 kotak sehari..
 
Since dah minum botol..makin kuat makan.
Berat 25kg.
Alhamdulillah
 
Adik pula..mlm tadi first time tdo tak bf.
Dia minta..tapi saya cakap adik kan ultraman..
Ultraman tak minum susu mommy..
Kalau ultraman minum susu mommy.. nanti ultraman tak kuat.
heheheh..
 
so hopefully at 2years 3month adik stop bf .
 
14.5kg
 
Alhamdulillah syukur.
Anak2 saya tak Nampak gemuk walaupun bila timbang berat nya naik ..biasalah mak galah..anak haruslah galah

Monday, February 17, 2014

Umar Dani Turn 2 Part 2

 
So for the second part of Umar Dani turn 2
We celebrated it at FRIM Waterfall.
Together with Atok, Uwan, Mommy Angah,Uncle Ros, Maksu and Kakak Pisya.
It was fun..eventho by big brother's family tak join.
 


 
Enjoying their cold water..
 

Umar Dani's Second befday cake..
tajaan dari Maksu

 Kakak yang sentap just bcoz this is not herbirthday-yet
 


 Kesentapan di dalam hutan di pujuk oleh atok.
 



 
Just because iam the birthday boy..so I can eat the cake all by myself.
 













Birthday boy with Birthday gift
 

 
We had so much fun...must repeat activity .