Wednesday, June 8, 2011

My journey end here

Yesterday 7th June 2011 ..After 2 years and 1 week of breastfeeding..The journey end here.
Sobbsss..nangiss plz..sedih gila..but i have to be firm on this.Kena nekad..i plan for 2 years..and alhamdulillah berjaya..Serious emo..nak tulis post ni pun berdebar2..pastu air mata kat hujung mata je.

Yesterday morning..saya sapukan serbuk teh at my boobs..
and i told Mia.."ulat bite susu..sakit sangat"
Then i showed her "the ulat"
Mia geli gila ok..

I send her to school yesterday at 12pm..she keep repeating.."sian shushu..sian mommy..ulat bite"
She even told her teachers about that too..

Half day berjaya ..
I know the biggest part is during night time.Problem for her and also for me.
As for her..she never went to bed without shushu..and as for mommy the only method that i can put her to sleep is the boobie.
11pm..i bring her upstair..together with me is one bottle of Pediasure milky..
Tapi dia tak layan langsung the milk.
Kejap2 peluk mommy..kejap2 peluk mommy..

EL pun tak membantu sangat..sket2 cakap "sian mia yang"
Biasalah hati ayah ni lembut bila tengok anak dia menggelupur.
A for me..lagi2 lah hancur luluh hati..tapi misi kena nekad.
No turning back..

1am kut baru Mia tertidur bawak ketiak saya.Itupun setelah berpusing2 tak tahu nak buat apa.
Kesian dia..
At 4 am she woke up for milk ..and i told her the same thing.."susu got ulat"
she cried and it makes me so sad..nangis sampai batuk2..
Saya tepuk2 dia..and start tell her story about the new parks that we discovered yesterday.
saya bercerita about the slides color apa..about the see saw yang shape like ulat..and also how high Mia can swing yesterday...bla bla..and she straight to bed again..

At 5am the same thing happen again..she wake up again for milk..again cried when i told her about the ulat.
I change the story..takmo dia ingat sangat kat susu susu ni..i told her coakroaches yang i sprayed kat downstairs malam tadi..eehehe..and she tidur semula..

Adalah dekat 2-3 time dia bangun for milk..and the same thingi did to her..hurmm...i can say..Mia success for no mommy shushu for one day already..today is the second day..hopefully things will get better tonight.

To mia,
Mommy halalkan susu mommy selama dua tahun satu minggu ni.Mommy mintak maaf sangat2 sbb tak dapat nak sambung contract another 6 more month.
Mia dah besar.Dah tak comel lagi kalau minm susu mommy.
Mommy sayang Mia sangat2.sampai mati pun mommy sayang.
Mommy sedih sangat skang..
The two year journey bf'ing is you is the best moment for mommy to treasure..the most wonderful thing that i did just for my baby.

10 comments:

  1. happy baca u dpt bf mia sampai 2thn 1 minggu! sian mia teringat2 susu mommy.:')

    ReplyDelete
  2. sedih juga utk mia..alhamdulillah dia dpt 2 thn susu mommy dia..

    ReplyDelete
  3. entry nie buat saya terharu same :(

    ReplyDelete
  4. Serius saat baca entry nih airmata pun bergenang.Tahniah sebab berjaya susukan mia selama 2 tahun 1 minggu.Insyaallah, pelan-pelan nanti mesti dia lupa.Dulu akak pun susah nak berhentikan aireen menyusu badan.Sampai 3 tahun baru betul2 stop itupun rasa hati ni luluh sangat.tp itu untuk kebaikkan dia jugak kan?

    Apa-apapun, all d' best to u n mia.

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah..dah smpi 2 thn..be strong ye Mommy..insyaallah semua akan ok nnt..
    i blom dpt buat lg sbb hati xtahan tgk yaya nangis smpi nk muntah..

    ReplyDelete
  6. alahai babe...i pon sedeh bace n3 u neh....apepon bangga dgn u babe...olso mia!

    ReplyDelete
  7. saya menangis baca entri ni. saya akan tempuh perkara yang sama dengan my son. next week he will turn 2. 2 tahun dah biasa dengan rutin yang sama, but suddenly rutin tu kita tak buat dah. tak tahu la mcm mana saya nak adapt with this situation. ni baru part saya. belum lagi part my son.
    kena pergi toilet basuh muka dulu..T_T

    ReplyDelete
  8. sedey pulak bc entry ni... ! :C

    ReplyDelete
  9. be strong siti. congratulations sbb dpt sampai that far. it ain't easy tho. but u did it well. xoxo

    ReplyDelete
  10. sedih beb i baca entry u ni sbb i pun pernah rase camne nk stop gitu... btw tahniah sbb u dpt bf 2 years!!!

    ReplyDelete