Thursday, April 22, 2010

Tukar

Saya nak tukar Mia ke nursery lain.
Sebab apa?
Sebabnya..nursery Mia skang dah ramai gila babies.pengasuh sikit.
Mia pun sejak dua menjak ni..macam2 sakit pula dapat..
Tapi sebab utamanya adalah,last week saya datang nursery tu untuk ambil tilam n bantal.
Then saya noticed ada satu memo baru kat memo board.
Diorang nak limitkan visiting hours (lunch break) jadi 20min.Sbb takut menggangu tugasan guru.
Amboi..selama ni saya sorang je yang datang time lunch untuk bf Mia.Tak pernah sekali pun saya nampak ada ibu2 lain datang.
Makanya memang memo itu untuk saya sorang..eleh..ganggu tugas guru ke..ganggu guru nak tdo...boleh blah...

Bibik maybe bukan untuk masa sekarang..mcm2 saya takutkan.
Plus Mia mmg luar biasa lasaknya..parents saya pun ckp mcm tuh.
Diorang dah jaga 4org cucu,and Mia yg paling lasak.
Kuat main..tapi takleh main sorang2,kena org teman.
Tdo sekejap je..makan susah..heheheh..
Sapelah yang sanggup jaga.


Nak hantar ke babysitter,
Hubby saya tak bagi pula.
Dia cakap rumah babysitter bahaya..sbb Mia kan dah suka panjat sana sini.
Kalau at nursery takde perabot.
Babysitter mesti nak buat kerja rumah and memasak.
Mia pula takleh takde org teman dia and akan tdo kejap je..so quite bahaya lah di situ.


Haritu saya ada terbaca kat Forum susu ibu about Bondamama nursery.
Cari punya carik.rupanya ada dekat area rumah i ni.
Plan nak hantar dia ke Bondamama after daddy back from Japan.
Saya dah go tru website dia and agak berpuas hati juga lah.Sbb Bondamama ni banyak gila branches satu Malaysia.

Mean dia dah well established and well trained pengasuh.

Petang tadi,after uwan and atok balik kampong.
Saya n Mia terus g visit sek baru Mia.
sukaaa...sebab baby ada 3 orang je.
Bilik baby kat master bedroom.
Nursery lama Mia,bilik baby kat bilik bibik bawah..kecik gila utk sumbat 6babies.

Baby tak tdo kat lantai..
Ada 5baby cots n 5 buai..awal2 lagi saya dah sound yang Mia tak tdo buai.hahah..
Tapi takut juga kalau2 Mia panjat cot tu pula nanti.

Yang paling best pengasuh2 di situ age range mostly early 30 takpun late 20.
Kira takdelah anak2 dara macam kat nursery Mia dulu.
Ada satu freezer dalam room tu utk store EBM.
Takde lah like her old nursery yang ada satu je freezer to keep everything (bahan2 masak sume sumbut)

Jauh lah sket rumah saya from this nursery.
Kira macam dulu 5min from home je..
now around 15min kut..so saya kena bangun awal la sket.
Takpe ..mommy tak kisah..
Jauh sket..mahal sket..
Asalkan Mia sihat..and mommy happy..

7 comments:

  1. babe, hantarlah kat techzone i-play kat cyberjaya tu.. siyes, mesti mia suka! bley main puas2. i plan nak hantar aleesya next year, insya-Allah. ari tu mmg dah nak enrol, tp memikirkan sgt challenging nak antar die pg2. tggu die besar sket la.. next year antar sesama nak? ader fwen.. =)

    ReplyDelete
  2. kalau yan ada anak nak hantar ke bondamama jugak :) mcm best.

    ReplyDelete
  3. babe!!

    hahaha. i baru nak inform u. adzryl slama ni nursery dia under BondaMama laaa. the owner is Farah. she's the first person yg bukak BondaMama nursery ni. slama ni ala2 babysitter. tp Farah first time bukak kt msia. i suka anta Adzryl situ. tp yg 1st nursery farah (now dah kasi kt owner baru) mmg ramai giler baby. sib baik farah bukak bondamama nursery baru kt puncak jalil. hah kt situ la i hantar adzryl skang. hehehehe.

    so far so good. bbsitter kt situ mendengar kata. i pun baik ngan them. :) so i sokong u nak hantar kt bondamama! sbb adzryl pun slama ni i hantar sana. hehehe.

    btw, lain bondamama owner, lain sket la kot caranya. coz kt nursery adzryl xde baby cots. maybe sbb area sini demand tinggi. so x dpt la kot nak ada babycot. guna tilam jer. tp bersih la. kt bangi x ramai babies ekk. hehe.

    ok... hope pasni mia serasi kt tempat baru.. mwahhh sket mia!! :)

    ReplyDelete
  4. i think mia mesti suka nursery baru dia ni nanti. better for her, takpe lah mommy bgn awal sikit kan ;)

    ReplyDelete
  5. susah betui nk cari nursery i dgr skang ni.... tp bile i dgr u cite pasal bondamama ni... i pun nk try usha la.

    sebab wafiq pun lasak semacam. takut org yg jaga die tak tahan. kang tak pasal wafiq kene dera....

    ReplyDelete