Monday, March 29, 2010

Saploh

Baby Mia turn 10month yesterday...yeeeehaaa..its been 10 wonderful month already..and counting to her next blow candle event..cant wait..isk isk..

Her milestone at 10 month..
Sudah ada 7 batang gigi..hihihi..banyak kan?4 top,3 bottom..kalau dia gigit boleh lebam tau.
so mommy dah start brush her teeth with a tooth paste dia month..kalau tak b4 ni just brushed je..last week dah bought her tooth paste for 3month old baby..small tube for rm25.90 tahu..hahah..bersungut daddy bila he noticed that price..ekekek...

Weight 9.5kg..naik sikit2 je..tapi mmg kalau tak bawak stroller or baby pouch dia..we all take turn like every 5 min each..hahah..kejap2 tukar ..kejap tukar..tak larat ooo..kalau Mia berdukung baik2 takpe..ini kejap pusing kiri..pusing kanan..belakang..haiihhhh la anak..

Dah pandai berdiri sendiri from her sitting position..tapi berdiri je lah..first step not ye..ok mommy can accept dat..betul kut org cakap..if gigi dulu,jalannya lambat.

Sangat sangat sangat sangat laaaaasakkkkk..dat wat i can say..my parents jaga Mia masa dia chicken pon haritu pun complain yang Mia lasak sangat..tido kejap,makan sikit,main baaanyakk..hahaha..

Tiada gambar ye..maklumla,camera saya kan dah rosak di cherating haritu..skang maish dlm survey..insyaalah by this week.sbb daddy nak ke Japan this Saturday..ok la..later i update u more ok..

12 comments:

  1. Happy 10 months old Mia!
    waaaah..banyaknya gigi, Kira nk pinjam sikit buleh? hehe

    ReplyDelete
  2. happy 10 months old Mia....

    ReplyDelete
  3. Happy 10 months old mia baby.. 2 months more till u're a toddler!

    ReplyDelete
  4. another 2 months to be a toddler mia!
    wahh byk sungguh gigi dia .. :)

    *maybe teori tu betul kot, sbb hadzim belum 9 months dah stat berjalan, tapi gigi baru naik 2!

    ReplyDelete
  5. banyaknya gigi mia, alya 14mnths pun bru ada 6btg taw..hehe btw, happy 10mnths dear..=)

    ReplyDelete
  6. alaaaaaaa... baru nak mintak upload gambar Mia with 7 new teeth! hehehe.. :D

    ReplyDelete
  7. dah 10 bulan mia..best nye..jepun kemre murahhh

    ReplyDelete
  8. mia dh seploh :) mmg sgt letih klu kene dukung saje n x reti diam :) sumtimes, prefer dia didukung oleh abah nye, ummi pulak jalan2 cari barang..hehe

    ReplyDelete
  9. Wahhh..seplohbulan sudah ada 7 batang gigi! bagusnya! hihihih..lagi 2 bulan jer lagi nak setahun nih! their milestones always make us happy kan Siti?

    ReplyDelete
  10. happy 10 months ...nice day..
    jangan lupe hadiah tau..hikhik

    ReplyDelete