Wednesday, December 2, 2009

Kini saya curang

Saya pengguna MAC yang setia kini telah berpaling tadah kepada..bukan Bobby Brown ye..tapi Stage..heheh..kedai dia exclusive sangat kat Mid Valley tuh.Banyak kali nak masuk,tapi cam malas sbb tgk product concept dia similar to MAC which is black in color..

Tapi sbb saya dah boring dgn MAC..dah 5tahun saya pengguna setia product ini..maka saya kini telah curang..heheh..actually foundation n blusher je yang dah habis..yang lain still ada lagi..

Tapi setelah saya dimake overkan oleh make up artist Stage haritu,maka saya telah terpengaruh untuk membeli lips liner nude color juga..perasan cantik la jugak pas di make up tu..tu yang teragak2 untuk membeli tu..3 items ni arong rm200..ada less 15%..


So after one week of usage..i find out this product is quite ok..the blusher is long lasting ok..sampai ke petang pipi ku merah ye..heheh..foundation tak tahan lama sangat,sbb saya byk berpeluh,maklumla tgh hari je pergi tgk Mia di nursery..pastu balik office..mana tak cair make up..But my fav thing so far is this Lips liner..my lips bukan jenis yang pink ok..n saya sangat tak suka apply lipstic..jarang sgt la pakai..tp dgn lips liner ni my lips jadi cam sangat natural pink tau..suka2..so lips liner ni bukan lips liner la..kira mcm lipstic dah kat saya skang.sbb saya tak apply lipstic pun pastu..n color dia stay lama..

Ok..tu je my review..pas ni saya try BB pula ok..
Oh ye..saya ada satu problem ni..nak tanya pendapat kalian semua..
What if your girl best friend tetiba buat kenyataan cenggini..how you will react to her statement??

Girlfrend: Aku suka tgk perempuan cantik..
Saya : Aku pun suka juga usha pompuan cantik..yang sexy2 tu..kadang2 teringin nak jadi cantik macam tuh
Girlfriend : Aku suka tgk perempuan cantik especially macam kau..aku suka tgk kau..
Saya: .............................

How you will react to her statement ye
a) "Mak memang cantik nyah...ko baru tau ke"
b) "ko ni gila ke..aku straight tau tak..anak pun dah ada sorang..takde maknanya ko suka kat aku pun.."
c) "Cantik ke aku ni?biasa je lah..ko jangan la puji lebih2..kang ada panties yang koyak kang ni..
d) "Ko ni lesbo ke apa...biar betik..."
e) Diam..dan terus beredar..

6 comments:

  1. best eh gune stage..? i gune MAC jgk, x trpk nk switch..hheee..is stage better than MAC...? =)

    ReplyDelete
  2. Jawab je (a) tu baru bess ;) hehe

    ReplyDelete
  3. alamak.. kalo i sure tatau nak jwb mana.. tapi nak jwb yg A or C.. hehehe.. :D

    ReplyDelete
  4. i jwb A!!

    stage bape ek satu barang... i nk tau range harge die... pls... tq hehee

    ReplyDelete