Thursday, December 3, 2009

Ini je yg termampu

Haritu di Mid Valley ,kami singgah ke Toy r us..Mia try la naik Fisher Price Jumperoo ini..punyalah dia excited melompat..(p/s Mia sgt suka melompat..tah sape ajar dia bertimang dulu..skang asyik nak melompat je keje)..macam nak runtuh tempat jumperoo ni dia pulun melompat..dia dgn gelak kuat excited lagi..habis sume org datang tgk and amik gambar dia..ala2 super star pula anak dara saya itu..

Bila tgk anak kita suka kat satu barang ni..mmg rasa nak beli time tuh juga kan..saya juga..tapi bila tgk price dia dekat rm600..kami fii fikir 2,3,4,5,6,7x..EL bukan CEO Sony..dan saya bukanlah HOD GMI..so kami sedar diri..tapi sedih betul bila Mia takmoo bangun dari situ..selalu kalau hulur tgn je..dgn pantas dia menyambut..tapi masa tu dia buat tak tau je..

Tiap2 hari saya terkenang2 kan jumperoo itu..tapi harini saya cuba carik alternatif lain..mungkin ada jumper yang kami mampu..maka dgn segala ilmu didada saya surf semua online shopping dan saya jumpa Fisher Price Hop and Pop ini..I liokee...




Dekat BbStore skang tgh sale..retail price RM400..skang dia jual rm199 je with free delivery..i liokeee..sambil senyum lebar ku click sana sini..n comfirm CIMB click..heheh

Insyaallah gadget Mia ni akan sampai hari Sabtu ni..yeayyyy..suka suki hati ini
Mintaklah Mia suka naik..mintak2 la gadget ini dapat buat dia leka masa saya tiada.tak lama pun saya mintak ..30min pun cukup..lompatla sepuas hati mu Mia..

kamu sekalian tunggu ku update gambar Mia melompat si katak lompat dgn Hop n Pop ini ye..skang ni semua tak jalan untuk Mia..walker dah beli..tapi tak sampai 5min saya hilang dr mata dia..mula dia melalak sakan..Play gym pun tidak lagi melekan dia..haritu saya try CD..wlaupun niat taknak intro dia with tv until shes turn 1yo..tp sbb nk buat kerja punya pasal saya try beli juga..hasilnya nan ado..

pasni kalau Mia still bolayan kt jumper ini juga,maka saya bertekad tidak akan lagi membazir duit membeli gadget baby equipment utk Mia lg..cukuplah mommy dia yg bertanduk emas ni berkepit dgn dia kalau itu yg dia inginkn..

p/s :tgk oprah td tak..its so true kn..nantilah saya buat entry lain..

11 comments:

  1. uish from 400 jadik 100ish. murah tuuu! :) yeah, hope mia suka hoppop tu. hehehe. btw, i suka gak jumperoo tu. tapi harganya... mak aii! bole pakai lama ke ek? i pun penah letak adzryl dlm tu. but dia x reti apa lg time tu. now tatau la. dia pun dok suka melompat sambil tunjuk muka ala2 geram gitu. hehehehe. :D

    insyaAllah.. see u soon! :)

    ReplyDelete
  2. wah besh nyer.. rezeki mia tu.. adam plak dr baby, kalau nak bg dia leka kena bg dia tgk tv..disney channel.. diam jer.. smpai skrg pun sma tp sebenarnyer xbagus pun kecik2 dah melekat depan tv :( my bad

    ReplyDelete
  3. wahhhh..murahnye..??? kalo function sama cm jumperoo, i nk belikn utk harriz jgk!!! =D

    ReplyDelete
  4. jumperoo tu mmg mahai gile... tp kite org tua tgk pun leh leka kan?? nasib baik la mommy die pandai cr alternatif lain.... jgn lupe snap2 ek!!

    ReplyDelete
  5. menarik nih! i pon teringin nk bli sumthing tuk alya main2. dok eye lindam bounce about jugak.

    kena check out ni kt bbstore, my fav on9 shop juge! :D

    ReplyDelete
  6. whoa!!!! cun cun... sonoknye si mia tuh..hahaha... bagus kan alternative tuh.. aha.. i pon nk check it out jugak la.. eh, i nk panggil u ape ekk... hehehehehhe.... :D

    ReplyDelete
  7. wahhh murah tu! frm 400 jadi 100smethng.. u pkai dulu... nti buat entry bagus ke tak dat thing k... btul2.. i pn berkenan rainforest jumperoo tu.. rm699.. mahal.. terpakse keje lebih nk beli tu.. heheheh...

    ReplyDelete
  8. Oprah pasal motherhood tu ke???

    ReplyDelete
  9. murah n mcm sgt best.mau mau mau mau.....!!!!nnti klo xdpt beli, blk rumah tokba rafiq g main rumah mia ok

    ReplyDelete
  10. tak sabar tunggu entry oprah pulak :p

    ReplyDelete