Tuesday, November 24, 2009

Busybody betul

Kenapa saya suka bloghop from one blog to another?
Sebab saya busybody nak tahu life orang lain..

Blog ni kan consider macam diary juga la kan.Dulu saya sangat suka curik2 baca diary mak saya, abang saya,kakak saya dan adik saya..best betul curi baca kisah privacy orang ni..

Saya paling suka baca diary mak saya..tulisan dia cantek sangat sambung2..jenis handwriting orang dulu2..mak saya tulis diary cakap omputeh..mostly dalam diary dia..dia suka tulis apa dia buat haritu..apa dia rasa..sedih ke..marah ke..ada once dia tulis yang buat saya rasa sangat sedih..kisah dia menyesal sangat sbb pukul abang saya guna rotan ..

Saya baca diary abang saya berdating kat Ulu bendul dgn awek dia..hahah..lawak betul..diary abang saya ni lagi byk lukisan cartoon dari cerita..dia suka sangat lukis gambar atok n ujang dalam komik gila-gila dulu

Diary adik saya pula byk sangat kisah sedih..Dia ni kira intan terpilih la dalam family saya ni..ada gelap sket..heheh..dia pernah tulis.."mungkin kah mak aku tertukar aku masa baby dulu?ataupun mak pungut aku kat mana2"..hahahah..sedih kan..pastu pernah dia tulis kisah ugly betty n dia..adik saya tu mmg macam tu..dari dulu sifat rendah diri dia menebal dlm diri dia.If dia baca blog saya ni..saya nak tahu dia ada mata yang sangat cantek..seriyes tak tipu..if ada masa nanti saya tepek gambar adik saya ni yer..mata dia macam mata kucing tau..

punyalah saya ni busybody orangnya kan..menyebok hal ehwal orang..tapi skang ni..dari tulis diary orang prefer tulis blog..dulu diary ni privacy gila babi..kalau boleh takmo orang baca..tapi skang lagi ramai orang view..lagi banyak masyuk nuffnang nya kan..heheh..so sama tak kiranya kenapa kita suka baca diary orang dulu..dgn kenapa kita suka bloghop orang punya blog..

Kadang2 rasa mcm addicted pula tau saya skang ni..mesti nak tau kisah kawan2 blogger saya harini..heheh..kira saya ni busybody..penyebok hal ehwal orang la..

11 comments:

  1. aku pun sama...addicted dgn blog hop..

    ReplyDelete
  2. hahaha. yep busybody btul! haha.. i pon same :p
    i salu bace adik2 i punye diary pastu kecoh! lagi lagi kalau kt depan diary tu tulih.. "DILARANG BACA.. alif lam lam ha" hahaha.. lawak bile ingt blk.

    ReplyDelete
  3. u caringggg...bkn busybody...not to me, la. =p

    ReplyDelete
  4. reading others blog is so much fun u know..haha... dpt share experience with others.. boleh cuci2 mata..hakhak... suka!!!!

    ReplyDelete
  5. yela..tanpa sedar sume blogger ada sifat "ingin tau"..bukan busy body..hahahah

    ReplyDelete
  6. heeee.. suka bloghop kan sampai kekadang tu lupa kerja jap! woopss... hihihii.. :P :P

    ReplyDelete
  7. mcm saye skang ne..bloghop n tetibe terbace blog ne..

    ReplyDelete
  8. hahah..kelakar..saya suka curik baca diari kakak..sampai sekarang dia xtau..kalau dia tau matila saya..keh3

    ReplyDelete
  9. i pon suka baca blog org.tp...kdg2 i segan nak tinggal komen.cmne tu?hahahaha

    ReplyDelete
  10. sama lah kita..busybody nk tau life org lain eheh

    ReplyDelete