Friday, June 5, 2015

4D 3N trip to Sabah --- So last year punya trip..2015 baru nak update

 
Last Month Early Nov, kami satu family bercuti ke Sabah.
Standard lah nak murah, tiket di beli since last year lgi.
So this year, memang kami pusing Sabah Sarawak .
Next year, ada rezeki boleh pergi umrah.
Nak sangat pergi.
Teringin nak bawa anak2 sekali.
Insyaallah, ada rezeki kami sampai.
 
 
Flight from KLIA2 boarding pukul 1.30pm.
So kena check in 11.30am.
Disebabkan this time kami plan nak bawa budak2 ni merasa naik komuter to KLIA2.
So kami gerak awal at 9am..
From Bangi to Putrajaya LRT Station.
 


 
Here we goooooo...
Selfie dulu ramai2.
 





 Sampai Putrajaya lrt tu ard 9.30am kot.
Breakfast dulu, and naik train 10.30am
 
2 adults+ 2 kids 2 ways RM30.
Parking kereta sehari RM4.
Sbb kami pergi 4 hari RM16
Total spend RM46
 
Murah kannn.
Selalu naik cab..pergi balik RM120.
 
Bukan sebab murah je.
Selesa and very very easy with children naik komuter di putrajaya.
Bawa stroller pun senang.
 

 
Ard 25 min we all sampai ke dalam KLIA2.
Sangat2 recommended lah amik LRT from Putrjaya ni.
 

 
 Bukan Air Asia la kalau tak delayed kan.
Schedule 1.30pm..2.30pm baru terbang.
phewwwwww...
The kids mmg penat sgt la..Masuk je flight terus zzzzz..
2hrs journey.
 
 
Hi Sabah..
4.30pm Kami landed safely.
 

Day 1 Check in hotel.
Petang tu lepak2 and cari jalan makan sea food kat kundasang area.
 

 
Day 2 Island hopping kat Pulau Manukan






































Island hopping kat Pulau Manukan and tak ingat pulau apa lagi.
 



Day 3 gerak ke Kota Kinabalu.
Singgah di Rumah terbalik .
 













 
Rumah terbalik Sabah.
RM10 Sorang..and mcm tak worth it pun..sbb sket sangat nak di tengok.
kah kahkah.
 




 
 
Lepas Kundasang kami gerak ke Kota kinabalu





















 
We stayed ad Strawberry Resort hotel.
Not bad ..sejukkk sangattt
Nora bagi 4bintang
 



 
Day 4- Check out hotel.
 
To moomoo-land we gooo...
10min from hotel.
Rm2 entrance..best gak.
Boleh tgk moo moo..boleh bg makan moo moo
boleh makan ice cream
 





















 
Lepas tu ke sungai Tekala tengok ikan2 ni
Bagi ikan ni makan sisa kulit mati kat kaki
best wooooo..
mcm nak stay je lama2 kat situ
 


Pergi mandi hot water kat mana tah..hahah..semua dah lupa..hilang ingatan nama nya post ni.
Pergi lalu jambatan ni..
 
bestttt lah trip ke Sabah.
 
Our Flight balik malam tu juga ard 9.30am
Tapi delay sampai ke pukul 11am
 

 
Sampai KLIA 2 ard 2am la kot mcm tu
Budak2 pun dah tak larat ..mommy pun dah rasa mcm nak pengsan.


2 comments:

  1. bestnye gi Kundasang..dah lama lam list tapi lum sempat lagi pergi =)

    ReplyDelete
  2. Hello Blogger!
    Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)
    Dewi

    ReplyDelete