Wednesday, December 12, 2012

Umar dani anak bijak



Tak sia2 saya mengandungkan umar dani time sambung master ni..
Saya rasa anak saya ni bijak..hahaah..
Sape lagi nak puji anak sendiri kan..takpe biarlah emak yang masuk bakul angkat sendiri ye nak..

Tapi. .mcm mana nak ckp eh..mcm mana nak cerita supaya tak nampak sgt nk show off anak bijak..but mmg saya rasa umar dani bijak.arghhh tak kisah lah..blog sendiri..tulislah apa suka

Umar dani baru 10month..
But bila dia nak minum or nampak gelas air/botol air...dia akan jerit 'ater"..bukan kebetulan je..dah byk kali

Dia dah pandai sambung nyanyi lagi school kakak part "lalala" ..inipun byk kali dia sebut. .kakak nyanyi dia joget.and bila sampai lalalaaal..dia akan sebut sekali..lalalala..

Sgt suka lagu gangnam style..if tengah nnngis pun boleh diam..siap goyang tangan lagi..dgr kat radia kereta pun dia boleh detect tu lagu gangnam style

Malam ni..saya ajar dia lagu "if u happy and u now u clapp ur hand" saya ajar dia clap hand..and 2x ajar..terus dapat dah..everytime soh dia clap hand je..terus dia clap..tanpa bunyi lah of kos..so saya mcm impressed dgn anak sendiri pula..

Dah faham kakak,daddy,atok uwan and mommy..so bila ckp where kakak..dia akan pandang kakak..where daddy..terus dia pusing pandang daddy pula

Dah pandai wave bye2..if kita sebut bye..If sebut "pok water" "pok kakak tummy"...memeng dia tepuk/tampar kuat2..kadang2 sampai kakak nangis..hehehe

Satu lagi saya rasa umar dani ni anak yang baik dan mmndengar kata..ohh lupa dia memang dari dlm perut lagi dengar kata mommy.mommy ckp tunggu lepas mommy final exam keluar..betul2 dia keluar 2days after final exam..and skang apa yg buat saya rasa dia mendengar kata is..bila saya ckp "no"..dia xkan buat dah apa yg dia nak buat td..if saya xkp come. .mmg dia datang..

Sejuk perut mengandung tgk progress anak..
Oh ye dia dah start 2 langkah menapak..pastu jatuh..lom berani sgt lg..

Alhamdulillah,terang hati anak2 saya ni rasanya..senang sket nak ajar apa2..heheh

Ntah2 sama je kan progress anak orang lain..tapi tak kisah lah. Saya masih bangga dengan anak sendiri..

No comments:

Post a Comment

Post a Comment