Sunday, February 20, 2011

Selamat atau Tidak

Terjumpa with below articles in Sinar Harian last two days ago.
Regarding Mainan Selamat..


Safe with dangerous plumbum yang leh akibatkan kerosakkan otak and even death.
Saftey toys dari segi sharp edge, tali yang tidak mengikut safety length of toys.
And banyak lagi..
Risau kan..kids especially age 1-2yo ni kan mmg pantang jumpa toys.
Semua nak masuk mulut.semua nak rasa.
So better lah dont belikan toys yang murah2 made in China kat pasar malam untuk diorang.


Not to say toys made in China tak bagus or whatsoevar.
Even sekarang kalau masuk Toy r us pun..mostly semua toys dalam tu made in China kan.
So kita as bapak2 ibuk2..harus pandai lah memilih.

Just check for the MC logo on the toys.
All safe toys akan ada MC logo tu..
Short form for Comformity Mark..or Malaysian Conformity.
If takde sticker MC ni..toksah beli ok..
Since Mia baby2 lagi..Hubby and me sangat sangat fussy nak beli toys untuk dia.
Takut sangat nak beli yang bukan2.
Sbb masa tu dah ada case kids yang mati sebab tergigit paint dekat toys.
And Mia pula suka masukkan stuff dalam mult.
So mmg tak beli lah..
Sampai lah we all terjumpa with our toys supplier ni.
Safe toys yang murah.
Mula2 try for Mia..and she loved it just like any toddler does..
By the way just to update..
The Block puzzle Part 2 tinggal 3 design je lagi..3 design more dah sold out.


1. Button and Beads (3sets available)



2. Screw and Nuts (2 sets available)




3. Animal Connect (1set available)

As usual,to order just email me at ysalli@yahoo.com


Sets yang dah sold out.

1. Flower Links
2. Beads and Lace
3. Creative Block
4. Changing bear
5. Family Changing Bear
6. Hexa puzzle.



Will try to find more interesting+fun+smart and the most important thing is SAFE toys for your kiddies in the future ya..
Thanks for the order..
Happy Monday everyone


3 comments:

  1. nice toys....jom shopping kt cni lak http://ladiesbizz.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. babe! yg family changing bear i tu u dah put aside ke? i tunggu reply email u pasal nak pass to my hubs tapi no reply yet from u. dah sold out ke? huhuhu.

    ReplyDelete
  3. Nita..i dah wrapped for u dah..nanti i pass to my hubs ok..tunggu...

    ReplyDelete