Tuesday, November 30, 2010

"piss" & "ayii"

Semalam after work,saya fetched Mia at school..and then terus headed to Sony.
Fetched EL pula..

Faham2 je lah pun Mia skang kalau bergayut ..selama2 yang boleh.
Siap on the way to Sony..dia manangis2 kat car seat nak shushu ..nak shushu..
Pastu siap pula dia cakap "pisssss" short form for please..
Air mata berjuntaian..
Hati mommy takleh tahan..

Masa stop kat traffic light..saya amik Mia and bf her..
hahahah...and slowly driving..
Sila jangan tiru aksi merbahaya ini ok..
Saya tahu bahaya..tapi saya bawak kereta perlahan.
So bukan sahaja bahayakan diri sendiri,tapi buat orang lain bengang juga..
sebab bawak kereta cam nak pergi bersiar siar..

Sampai office daddy...daddy take over driver seat..
mommy continue bf Mia..
Daddy nak kiss tak bagi..nak hug dia tak bagi..
Pegang sentuh dia pun takleh..
'daddy nanak..daddy nanak"
pastu siap soh saya babab daddy sebab daddy tak berhenti kacau dia..

End up daddy yang terasa hati merajuk.
Hahahaha..comel bila orang tua merajuk kan.

Selalunya kalau turun kereta bila sampai kedai makan..Daddy will carry Mia..
Last night..i pass Mia kat EL pun dia takmau amik..
Soh pegang kejap pun EL taknak..
Sabar je lah..
saya yang merana mendukung..

Mia dok kat baby chair..panggil2 daddy..
Dadddy buat tak tahu je kat dia.
Banyak kali gak dia pegang2 daddy..
Daddy siap cakap kat dia "move..move your hand"
hahahaha..
lawak ok..aksi merajuk terlampau ini..

Sampai lah kat rumah..sikit pun dia tak gomol anak dia ni.
Asyik suruh move je eveytime Mia nak datang dekat.
Kesian pula saya tengok Mia..
Macam dia tahu daddy merajuk kut..
Asyik pandang2 daddy je..pelik apsal lah daddy aku takmo kacau aku nih..

Dah siap kerja kat dapur (tak siap pun..hahaha)
Saya ajak Mia naik upstair..
Mia pun..terus tarik tangan daddy...salam and cium tangan..
Kiss pipi both cheeks..
and says... "ayi daddy" (means sorry daddy)
Again...she melted daddy's heart pula..
Daddy pun takleh merajuk tgk anak dara dia cakap sorry..
terus peluk..and gomol ..and cium..and gomol..
sampai budak tu nangis..

Bahaya woooo..bila anak dah pandai cakap ni.
Nak marah..nak merajuk..nak keras hati pun takleh..
Mia cakap "pisss"..terus dapat susu walaupun saya tengah driving.
Mia cakap "ayii"..terus daddy tak jadi marah.

10 comments:

  1. sweetnye :) sian daddy mia majuk ngan anak..mia pun sian sbb daddy majuk :)

    ReplyDelete
  2. babe, mia n aleesya boleh geng! mmg cmtue la bila anak dah pandai ckp.. kite la yg menurut kata die. aleesya kalau i marah, die boleh soal plak, kenapa mommie marah cha2? kenapa? kenapa? sambil sengih2.. haiyaaa! tell me, how la nak marah now?

    ReplyDelete
  3. alahaii Mia..geram aunt kat Mia baca cerita Mia ni.. :)

    ReplyDelete
  4. anak2 yg BF dgn mak ni mmg suka bergayut kat mommy smp daddy jeles kan. baby Sn pun cam tu hehehe

    ReplyDelete
  5. alalalala...cair hati baca ni. ;D

    ReplyDelete
  6. bab bergayut tu xleh ckp apa laa. my hubs pun kekadang majuk sbb adzryl asyik dok gayut. plak tu, bila daddy kacau mummy sket... mula laa dia jerit2 marah. hahahah. kuat jeles even ngan daddy sendiri! :D

    mia bijak. pandai ckp!! dgr ckp mummy n daddy yer mia... ;)

    ReplyDelete
  7. Huda..mommy mia yang paling kesian..

    Lina..diorang kan mmg bff..sama je perangai

    zeta..cute and notty ok

    yatiey..tulah..kesian daddy

    anna...heheh..yang baca dah cair..yang dgr di apatah lagi

    miranda..thanks

    nita..samalah..daddy usik mommy pun dia menjerit2

    ReplyDelete
  8. alahai mia cute sgt tau, dah pandai guna 'keyword' nak bagi mommy ngan daddy dia cair ;p

    ReplyDelete
  9. pinkerton..
    tulah pasal..keyword yang plg penting untuk mencairkan hati mak pak dia

    ReplyDelete