Thursday, October 21, 2010

Day 1 di Bandung

Ok..Mari sambung yer.
Kami satu family sewa supir ya di sana.
Ambil van innova..
12jam for 500ribu rp(ad rm180)
Dia akan bawa pusing2 bandung..and tunggu while kami shopping or stop for makan.
Flight from Mal 9.40am
2hours journey.
Waktu di Bandung lewat sejam dari Malaysia.
So sampai sana 10.40am Bandung.
Kami check in di hotel dulu.
Mandi mandi -rehat rehat.
So baru kembali keluar untuk lunch and shopping
Pak supir bawa kami makan nasi padang kat sini.
Hurmmm..sape yang selalu makan nasi padang mesti tahu rasa lauk2 nya kan.
For me so-so aje.
Tapi sebab dah lapar..ku bedal juga
Lepas makan its shoppingggg time....heheheh

First stop di Factory Outlet anak kecil ni.


Nama kedai pun anak kecil kan.
Pastinya..baju baju baby and toddler aje di dalam ni.
Kat dalam FO ni adalah tempat anak2 bermain.
Semasa sang ibu sibuk bershopping.

Meraung gajah bila di ajak pulang ye budak kecik ni.
Tak puas nak main kat dalam tu.
Then pak supir hantar ke FO di jalan Dago dan Jalan Riau pula.
Banyak gila i tell u factory2 outlet di sini.
Maka sediakan duit banyak2 ya before datang.
Kedai pomen di tepi jalan pun ada.

Bisnes di tengah2 kesesakan jalan

Fo: Grande
FO:Donatello shoe

FO: Jetset
FO:Blossom Family outlet



Then pergo TOKO3.
Jeans centre.
Banyak lah jeans kat sini.
Tapi price wise murah siket je lah compare MAS.
And takde design baru2 pun.
Saya cari Levis ID for women pun takde lagi.
so takde beli pape pun
ok..habis je shopping kat togo 3 ni..dah nak pukul 7pm pun..
so kami dinner and pulang rehat ke hotel..
Hari pertama di Bandung kami gunakan 100% untuk bershopping.
So kalau you all nak kesana..
Mintak aje..pak supir or taksi hantar ke semua FO kat sana ye.
Tak boleh cakap FO mana yang paling best.
Sebab taste masing2.
Price wise memang best la..
Range rm35 plus plus je.
Ok..Next entry hari kedua kami di Bandung pula ye.


4 comments:

  1. besssnyee..leh meroyan tgk FO kat sana..banyak gile rupenye ek.

    ReplyDelete
  2. pergh byk gile FO kat sana....

    ReplyDelete