Sunday, August 22, 2010

Confirm

Dah 3 malam kami satu family (daddy,Mia and myself) berkampung kat Hospital Pakar Az Zahrah.Daddy confirm denggi last Friday with platlet 98. Sebab private hospital kan,platlet under 100 dah terus kena admitted.Tapi kalau goverment,kena tunggu under 80 baru warded.

Kesian daddy,air dah masuk berbotol2 dah ni.Muka pun dah kembang.
Saturday morning, platlet level turun ke 86 pula..huhu..Tengah malam tu,amik darah lagi,result platlet drop until 68.

Sunday morning platlet drop until 55..Sunday evening,platlet maintain at 55.So takleh nak discharge lagi.Normal platlet count at 140 ye.So doctor say..even if the count naik satu pun EL dah leh discharge.Tapi sebab turun je kena lah continue water drip..So tonight conside our third night already la ni.

Three of us sharing the single bed together...so sweet kan..tapi bangun pagi.badan sakit sana sini.Sebab faham2 la bila tido kena bend sana sini..Cant wait for tomorrow.Hopefully ok la..nak balik rumah..nak tdo tilam empuk 8inch saya itu.wakakak..

Penat sangat.Badan sakit sana sini..Mia pun meragam sbb space untuk dia melasak dah limited..kesian EL..bersungut je letih tido.Takleh nak tido lagi sbb dah banyak sangat tidor.Tangan sakit2 sebab kena cucuk amik darah 2-3 kali sehari.boring dok terperap dalam bilik..huhuh..Dugaan dugaan..bersyukur je la..sebab saya anggah,Bila Allah menduga umatnya,bermakna Dia sayangkan umatnya itu..

9 comments:

  1. speedy recovery to ur hubby. aduh risaunya kalau denggi ni..sbr k..

    ReplyDelete
  2. semoga husband siti cepat sembuh..amin..

    ReplyDelete
  3. Babe..I doakan hubby you cepat baik CT...

    ReplyDelete
  4. semoga husband u cepat sembuh, amin..

    ReplyDelete
  5. semoga daddy mia cepat sembuh..

    ReplyDelete
  6. semoga ur hubby cepat sembuh..mcm byk je dengar kes denggi skang ni.

    ReplyDelete
  7. hopefully husband siti cepat sembuh..aritu hsband kita pun ingt kena denggi.nasib baik bukan..jaga dia baik² k..

    ReplyDelete
  8. semoa hubby siti cpt sembuh ye

    ReplyDelete