Monday, November 16, 2009

Cerita pendek yang lawak

Dengarla ni kawan..cerita ini sangat funny...saya type post ni pun sambil senyum ..
Semalam lepas class saya pergi tapau sup ketin katseksyen 7.
u oll pernah dgr tak sup ketin ni?heheh..best tau..

Dalam kepala dok pk ni..pas ni nak p amik Mia kat nursery..
pk lagi cukup ke sup ketin sahaja ku tapau..td lunch sempat masak ikan berlada je n goreng telur je..cukup kut..

So saya orderlah dgn orang tu

Saya: Sup Ketin satu..bagi ketin dia xtra eh
Orang1: Ok kak.
Saya: Nak bayar kat mana?kat depan ke kat sini.
Orang1 : Bayar kat depan kak.

Lepas amik sup ketin yang dah ditapau. Saya pun gerak ke kaunter depan untuk bayar.

Saya : Sup ketin satu berapa kak?
Orang2 : Sup ketin sahaja ke dik..
Saya : sahaja...
Orang2: RM6..

Hahahah..dah jumpa lum tang mana yang lawak tu?wakakak..boleh tak saya punya jawapan kat akak tu saya jawab "sahaja"..wakakakak lagi sekali..
lepas jawab "sahaja" saya pun terfikir..apsal aku jawab sahaja ni..apsal aku tak jawab "haah " ke.."ye saya" ke..or "ini saja"..hahaha

namapak sangat saya seorang pencinta bahasa melayu kan..hahahah

2 comments:

  1. hahaa..okeh kelaka. but btw, sup ketin tu ape..?? =p

    ReplyDelete
  2. ekekeek mcm nak baca niat je!!

    ReplyDelete