Sunday, September 13, 2009

Conversation between 6years old boy with her granny

Serious merepek..tapi bila saya fikir fikirkan..this boy is really sumtin..
ok..ni conversation between my 6yrs old niece with my mom.

(My mom ada 2pcs fav shirt yang dah lama..baju lama so ada lubang2 sana sini..dia sangat suka pakai..mb sbb baju tu dah lembut kan..baju baru dia tak suka pakai kat rumah..miang la ..gatal la..tapi me mysef pun ada fav baju yang walaupun dah buruk tapi amat selesa dipakai kat rumah)

Boy: " Uwan,nape uwan asyik pakai baju koyak ni je..uwan takde baju lain ke?"
My Mom: "Uwan takde duit nak beli baju baru" (saja2 to tease him)

Then this boy diam..tak jawab apa2 pun..
but bila malam before his bed time...suddenly he came to my mom and ...

Boy: "Uwan,skang adik kecik lagi..takde duit nak bagi uwan...tapi nanti adik dah besar...dah kerja..adik gali balik kubur uwan..then adik letak duit banyak2 dalam kubur uwan..uwan beli lah baju banyak2"

My Mom pulak yang terdiam this time..bunyi macam kuang ajo sket..tapi i got what he meant..
Mb after my mom told him that she doesnt have money to buy a new shirt..budak ni pk mcm mana la dia nak carik duit bagi kat uwan..nak tunggu kerja mb lagi 20tahun..uwan ada lagi ke by dat time?

Sedih kan?masa i dgr cerita ni..ada rasa mcm nak nangis..6yrs old boy pun tahu pk mcm mana nak bagi duit kat uwan dia (my mom bela dia until he turn to 2yo..so no wonder he quite close with my mom)

So what ur excuse not to give money to ur folks?

7 comments:

  1. huhu..sedey tapi budak tu sgt baik + mulia hatinye.

    btol tu, kita dgn org tua esp mak bapak jgn la nak berkira, masa kita kecik2 dulu dorang x penah berkira dgn kita :)

    ReplyDelete
  2. huhu comel je kecik2 dah leh pk mcmtu..
    kanak2 kan jujur orangnye..betul gak tu ape yg dia pk..hehe comell..suka layan kanak2 petah ni

    ReplyDelete
  3. kids are honest. no doubt to that. and they're full of love :)

    ReplyDelete
  4. Yuda, baik sungguh hati dia nak kasi duit kat uwan dia.

    ReplyDelete
  5. CHECK IT OUT!! http://nicephonenumbers.blogspot.com/ SPREAD IT AROUND!! TELL UR FMLY AND FRENS!! BOOKMARK THIS LINK!! LINK MY BLOG PLEASEE

    ReplyDelete